April 19

0 comments

Menghidap Sakit Tulang Belakang Bawah? Mungkin kekurangan kalsium dan D3


Menghidap Sakit Tulang Belakang Bawah? Mungkin kekurangan kalsium dan D3 1
sumber: freepik

Sakit belakang bawah?

Kemerosotan tulang belakang?

Masalah cakera lumbar?

Sakit sendi?

Sakit badan?

Penyelesaian umum untuk semua masalah di atas adalah dengan mengambil suplemen kalsium atau D3. Memang benar, kekurangan vitamin ini boleh menyebabkan semua perkara di atas, tetapi terdapat banyak cara untuk melihatnya.

Anda boleh mendapatkan makanan tambahan jenama terbaik, tetapi ingat, ia tidak berfungsi seperti itu. Agar Kalsium dapat diserap ke dalam tulang, tahap D3 anda harus mencukupi. Sekiranya tidak, makanan tambahan kalsium anda disia-siakan, begitu juga makanan yang kaya dengan kalsium yang anda makan.

Tambahan pula, Vitamin K adalah vitamin yang tidak diendahkan. Anda harus tahu bahawa Vitamin K diperlukan agar tulang menyerap Kalsium. Vitamin K terdapat dalam produk tenusu dan sayur-sayuran berdaun hijau.

Inilah cara kerjanya – Untuk tulang, sendi dan tulang belakang yang kuat dan sihat, anda memerlukan kalsium, D3 dan Vitamin K yang mencukupi agar ia berfungsi dengan berkesan. Saya mesti menambah B12 kerana B12 diperlukan untuk sumsum tulang yang sihat dan agar badan dan tulang belakang tumbuh menyengat dan sihat.

Kalsium, Vitamin K, Vitamin B12 dan Vitamin D3

Diet yang seimbang harus memberi anda semua perkara di atas. Selain dari pemakanan, terdapat beberapa petua lain

– Latihan teratur dan cerdas.
– Regangan, pemanasan dan cooldown.
– Mengetahui otot ketat anda dan bekerja dengan fleksibiliti.
– JANGAN DUDUK DI SATU TEMPAT SELAMA 30-45 MINIT-Ini terlalu banyak tekanan dan tekanan pada punggung bawah / sakrum anda dan menyebabkan sakit belakang dan punggung bawah, sciatica dan sakit badan.

Cari pemakanan dalam makanan segar dan sebenar. Tambahan hanya jika anda harus dan jika anda kekurangan. Pilihan untuk mencegah atau menyembuhkan diri dari kesakitan bergantung kepada anda dan bagaimana anda ingin mengatasinya. Tetapi, pastikan anda mengikuti pemakanan, bersenam, berehat dan bersikap positif.

Baca juga

Tinggalkan Komen Anda

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}