Menghidap Sakit Tulang Belakang Bawah? Mungkin kekurangan kalsium dan D3

Menghidap Sakit Tulang Belakang Bawah? Mungkin kekurangan kalsium dan D3 1
sumber: freepik

Sakit belakang bawah?

Kemerosotan tulang belakang?

Masalah cakera lumbar?

Sakit sendi?

Sakit badan?

Penyelesaian umum untuk semua masalah di atas adalah dengan mengambil suplemen kalsium atau D3. Memang benar, kekurangan vitamin ini boleh menyebabkan semua perkara di atas, tetapi terdapat banyak cara untuk melihatnya.

Anda boleh mendapatkan makanan tambahan jenama terbaik, tetapi ingat, ia tidak berfungsi seperti itu. Agar Kalsium dapat diserap ke dalam tulang, tahap D3 anda harus mencukupi. Sekiranya tidak, makanan tambahan kalsium anda disia-siakan, begitu juga makanan yang kaya dengan kalsium yang anda makan.

Tambahan pula, Vitamin K adalah vitamin yang tidak diendahkan. Anda harus tahu bahawa Vitamin K diperlukan agar tulang menyerap Kalsium. Vitamin K terdapat dalam produk tenusu dan sayur-sayuran berdaun hijau.

Inilah cara kerjanya – Untuk tulang, sendi dan tulang belakang yang kuat dan sihat, anda memerlukan kalsium, D3 dan Vitamin K yang mencukupi agar ia berfungsi dengan berkesan. Saya mesti menambah B12 kerana B12 diperlukan untuk sumsum tulang yang sihat dan agar badan dan tulang belakang tumbuh menyengat dan sihat.

Kalsium, Vitamin K, Vitamin B12 dan Vitamin D3

Diet yang seimbang harus memberi anda semua perkara di atas. Selain dari pemakanan, terdapat beberapa petua lain

– Latihan teratur dan cerdas.
– Regangan, pemanasan dan cooldown.
– Mengetahui otot ketat anda dan bekerja dengan fleksibiliti.
– JANGAN DUDUK DI SATU TEMPAT SELAMA 30-45 MINIT-Ini terlalu banyak tekanan dan tekanan pada punggung bawah / sakrum anda dan menyebabkan sakit belakang dan punggung bawah, sciatica dan sakit badan.

Cari pemakanan dalam makanan segar dan sebenar. Tambahan hanya jika anda harus dan jika anda kekurangan. Pilihan untuk mencegah atau menyembuhkan diri dari kesakitan bergantung kepada anda dan bagaimana anda ingin mengatasinya. Tetapi, pastikan anda mengikuti pemakanan, bersenam, berehat dan bersikap positif.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Berkaitan

Baca Juga

Tips Dan Cara Terbaik Untuk Menghilangkan Batuk Dengan Cepat

Batuk, demam dan kesakitan boleh menyebabkan banyak kerengsaan dan merosakkan hari anda. Semasa tidur pada waktu malam, dalam mesyuarat, semasa panggilan telefon, semua ini boleh menjadi sangat menjengkelkan sehingga anda ingin melegakan batuk anda secepat mungkin. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan pelbagai ubat dan rawatan di rumah untuk menghilangkan batuk dengan cepat. Batuk sebenarnya

Bolehkah Anda Makan Selepas Tampal Gigi? Tips Mengunyah Selepas Menampal Gigi

Menampal gigi adalah prosedur biasa dalam pergigian. Selepas gigi anda ditampal, anda mungkin merasakan sensitiviti dan kesakitan selama beberapa hari yang boleh mengganggu tabiat makan biasa anda. (1) Kadang-kadang tampalan boleh tercabut atau patah semasa mengunyah. Ianya penting bagi anda untuk mengetahui apa yang harus dimakan dan membetulkan prosedur mengunyah selepas menampal gigi untuk mengelakkan

Apa itu Kunyit Hitam dan kegunaannya ?

Kunyit hitam (Curcuma caesia) juga dikenal sebagai Black zedoary atau Kali haldi adalah ramuan perennial dengan rimpang ungu kebiruan. Ditemui di wilayah Timur Laut India dan Madya Pradesh, ini adalah tumbuhan herba yang kuat dengan beberapa manfaat kesihatan yang luar biasa. Biasanya dijual dalam bentuk segar dan kering, sayangnya ia ‘rare‘ dan mahal. Berita baik

20 Buah dan Sayur-Sayuran Paling Sihat yang Harus Anda Makan Setiap Hari, Menurut Ahli Diet

Tidak ada perkara seperti buah atau sayur yang tidak sihat. Makan pelbagai jenis buah-buahan dan sayur-sayuran akan membantu anda menjalani kehidupan yang lebih lama dan sihat. Tetapi apa sayur-sayuran yang paling sihat? Apa buah yang paling berkhasiat? Penyelidikan menunjukkan bahawa sebilangan buah-buahan dan sayur-sayuran sangat kaya dengan khasiatnya, mereka boleh dianggap sebagai makanan yang paling

Leave a Comment