October 29

0 comments

Realiti Sebenar Tentang Cuka


Cuka sering dianggap makanan sihat untuk dimasukkan ke dalam makanan anda, terutama Apple Cider Vineger(cuka epal). Sebenarnya, cuka, bahkan yang terbaik, mempunyai kesan buruk pada tubuh dan sebaiknya dihindari jika anda berusaha membersihkan badan anda untuk menyembuhkan penyakit, gejala, atau keadaan kronik.

“Cuka mengeringkan badan pada tahap organ yang dalam dan dalam, dan ketika anda membersihkan, anda tidak mahu mengeringkan badan. Cuka memelihara racun, menjebaknya ke organ anda – dan kemudiannya tidak boleh mengeluarkannya dari badan anda. Toksin mengeringkan kita, kerana mereka memerlukan banyak air untuk mencairkannya dan akhirnya membuangnya keluar dari sel kita sehingga mereka dapat meninggalkan organ kita dengan selamat tanpa mencederakan kita. Daripada membantu membuang toksin ini, cuka memungkinkan toksin menembusi sel dan organ kita kerana menghisap air keluar dari sel, dan bahkan mendorong racun dan racun lebih dalam ke tisu organ.

Bayangkan ini: sebotol acar, dengan timun duduk di tempat mandi air dan cuka. Sekiranya air di dalam balang itu mempunyai jejak fluorida, plumbum, arsenik, racun perosak, atau racun kimia lain, cuka akan mengikat racun tersebut, mendorongnya ke dalam acar, mungkin sampai ke inti. Begitulah cara cuka berfungsi. Kita juga ada air dalam darah kita. Racun juga terapung di dalamnya, dan ada baiknya air itu ada, kerana biasanya, ia harus membawa toksin dan membuangnya. Namun, ketika kita mengambil cuka, tiba-tiba kita menjadi balang acar, dan organ kita adalah timun yang acar. Cuka bermula dengan memisahkan racun dalam darah kita dari air yang melekat padanya. Ini membolehkan toksin masuk ke organ, kelenjar, dan tisu penghubung — yang berfungsi tepat terhadap apa yang anda cuba capai semasa pembersihan. Cuka juga menyedut air dari sel-sel kita, merampas cadangan hidrasi dalam organ seperti hati.

Sekiranya anda berfikir bahawa cuka epal dikecualikan dari semua bincangan artikel ini, fikirkan semula. Ya, ACV lebih berkhasiat daripada cuka lain, kerana dibuat dari epal, yang kaya dengan nutrien. Ia tidak lebih berkhasiat daripada wain merah atau cuka anggur; anggur mengekalkan pemakanan seperti epal. Semua buah ini dalam bentuk fermentasi, dan kita tidak dapat melepaskan diri dari kebenaran bahawa tidak kira sumbernya, cuka mengeringkan badan pada tahap sistemik yang dalam, menyebabkan masalah dengan menyimpan racun di dalam badan ketika kita cuba menyingkirkan mereka. “

Baca juga

Tinggalkan Komen Anda

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}