10 Minuman Boleh Jadi Pengganti Kopi Sekarang

Bayangkan bahawa awal pagi Isnin dan anda sedang berusaha bersiap sedia untuk bekerja. Anda sedang bersiap sedia, dan anda melakukan apa yang perlu anda lakukan kerana anda tidak mahu dipecat.

Kemudian anda bekerja dan masih bergelut dan berasa seperti anda tidak mempunyai tenaga. Anda tahu rangsangan kafein yang bagus akan membantu anda melalui sepanjang hari anda.

Pejabat anda menawarkan kopi percuma, tetapi ada satu masalah, anda bukan peminat kopi sama sekali. Kerana ini, anda masih berjuang sepanjang hari dan kurang produktiviti.

Anda tahu bahawa tindakan terbaik anda adalah untuk mencari sesuatu yang boleh bertindak sebagai alternatif kopi. Mencari sesuatu seperti ini akan memberi anda sedikit rangsangan yang anda perlukan untuk benar-benar bangunkan badan anda supaya boleh mempunyai hari yang berjaya di tempat kerja.

10 Pengganti Kopi

10 Minuman Boleh Jadi Pengganti Kopi Sekarang 1

Senario di atas jelas tidak sesuai. Anda mungkin tidak mahu berjuang sepanjang hari kerja kerana kekurangan tenaga dan dengan hakikat anda tidak suka kopi.

Ada banyak di luar sana yang mungkin bukan jenis orang dalam senario itu. Anda mungkin benar-benar suka kopi tetapi anda tahu bahawa ia bukanlah minuman yang paling sihat yang boleh anda miliki.

Jadi, anda mungkin mencari alternatif yang sihat untuk kopi. Itu juga okay.

Di bawah ini anda akan dapati 10 pengganti kopi yang akan berfungsi dengan baik. Anda mungkin tidak mahu kembali ke kopi lagi.

Selepas selesai membaca ini, anda tidak akan lagi bertanya kepada diri anda apa yang harus diminum daripada kopi, anda akan tertanya-tanya mengapa anda tidak mendapat penggantian kopi lebih awal.

Root Chicory

Root Chicory adalah sesuatu yang boleh dipanggang, ground, dan dibancuh dengan cara yang sama seperti kopi.

Anda harus melihat root chicory sebagai salah satu alternatif yang sihat untuk kopi. Mempunyai root chicory akan menjadi sumber insulin yang hebat untuk anda. Ia akan membantu anda dengan pencernaan dan menggalakkan usus yang sihat.

Kesihatan usus anda sangat penting. Mempunyai kesihatan usus yang lemah boleh mengakibatkan beberapa penyakit.

Jadi, apa-apa yang menggalakkan usus yang sihat adalah sesuatu yang anda perlukan.

Jika anda mencari sesuatu yang benar-benar rasanya seperti kopi, root chicory adalah antara satunya. Ini sebenarnya akan menjadi salah satu alternatif kafein untuk kopi.

Anda tidak akan mempunyai apa-apa kafein dengan root chicory. Walau bagaimanapun, kerana rasa ini seperti kopi, anda dengan mudah boleh menipu fikiran anda untuk berfikir bahawa anda mendapat kafein yang anda mahukan.

Perbezaan sebenar akan berlaku apabila anda melihat manfaat kesihatan root chicory berbanding dengan kopi.

Teh kunyit

10 Minuman Boleh Jadi Pengganti Kopi Sekarang 2

Juga dikenali sebagai susu emas dengan beberapa rempah-rempah tambahan, teh kunyit adalah pengganti kopi yang sangat baik.

Menjadikan minuman ini sebagai untuk memulakan hari anda akan menjadi sesuatu yang anda hargai. Ada sesuatu tentang minuman yang baik, hangat, tanpa kafein pada waktu pagi yang benar-benar bangunkan badan anda.

Terlalu banyak kafein di waktu pagi boleh mengakibatkan beberapa komplikasi untuk anda nanti.

Bahagian terbaik tentang teh kunyit adalah bahawa ia akan memberikan anda ciri-ciri anti-radang yang badan anda akan memanfaatkan bersama-sama dengan hanya mengambil kira-kira 5 minit untuk membuat.

Dengan cara ini, anda boleh bangun dan keluar dari pintu tanpa menunggu kopi secukupnya untuk membuat minuman di dapur anda.

Lemon Water

Air lemon mungkin yang paling mudah untuk diperoleh ketika datang ke pengganti kopi. Anda tidak semestinya memerlukan media Perancis yang mewah untuk mendapatkan tahap tenaga anda ke tempat yang anda mahukan di pagi hari.

Pertimbangkan air lemon untuk menjadi salah satu minuman tenaga semulajadi yang sangat mudah untuk anda akses.

Air limau pasti jatuh ke dalam kategori alternatif yang sihat untuk kopi. Antioksidan yang anda akan ambil bersama dengan jumlah vitamin C tidak dapat dipadankan dengan kopi biasa. Ia tidak akan berlaku.

Sesuatu yang lain tentang air lemon ialah ia boleh digunakan sebagai sebahagian daripada diet penurunan berat badan yang berkesan dengan menyediakan anda dengan elektrolit dan memberikan anda antioksidan yang diperlukan oleh tubuh anda.

Tea Matcha

Tea Matcha adalah sejenis teh hijau yang pasti mempunyai rasa yang unik. Ia tidak akan berasa apa-apa seperti kopi.

Walau bagaimanapun, ia bertindak sebagai pengganti kopi yang hebat.

Terdapat beberapa faedah yang berbeza untuk minum teh hijau yang anda harus ambil kesempatan.

Kerana anda akan mengambil teh matcha, anda akan mendapat kepekatan kafein yang lebih tinggi. Jadi, jika anda benar-benar mencari sesuatu yang dapat memberikan anda dorongan cepat seperti kopi, teh matcha adalah pilihan anda.

Jika matcha adalah sesuatu yang anda tidak pernah cuba sebelum ini, bersiaplah untuk rasa yang anda belum pernah.

Chai Tea

10 Minuman Boleh Jadi Pengganti Kopi Sekarang 3

Chai tea adalah sejenis teh hitam yang diadun dari beberapa herba dan rempah yang kuat.

Memiliki ini tidak akan memberi anda hampir sama kafein seperti kopi. Walau bagaimanapun, manfaat kesihatan yang akan anda terima akan lebih baik daripada kopi.

Perkara yang memisahkan teh hitam dari teh hijau ialah fakta bahawa ia melalui proses penapaian. Proses penapaian ini benar-benar mengubah solek kimia teh.

Terdapat kajian yang dilakukan untuk menunjukkan bahawa minum teh hitam akan mengurangkan risiko penyakit jantung anda. Itulah sesuatu yang peminum kopi biasa tidak boleh mengatakan. Oleh itu, menggunakan chai tea sebagai pengganti kopi akan menjadi sangat berkesan untuk pagi dan kesihatan anda.

Red Tea

Red Tea juga dikenali sebagai rooibos. Ini adalah pengganti kopi lain yang tanpa kafein.

Tidak seperti beberapa pengganti kopi lain, red tea akan menjadi lebih rendah dalam antioksidan yang mungkin boleh membawa kepada kesulitan badan menyerap zat besi. Ini dengan mudah boleh membawa kepada kekurangan zat besi.

Sesuatu yang rooibos akan berbeza ketika datang ke pengganti kopi lain adalah bahawa ia akan rasa lebih manis. Anda akan mendapat rasa buah apabila anda mengambilnya.

Itu bukan cara yang buruk untuk memulakan hari anda. Sesuatu yang akan merasakan lazat manakala pada masa yang sama sebenarnya bangunkan badan anda.

Yerba Mate

Yerba Mate adalah teh herba yang secara semula jadi berkafein.

Ini adalah pengganti kopi yang akan membolehkan anda menyimpan kafein yang sama yang anda mungkin suka.

Sesetengah positif tentang yerba mate adalah bahawa ia mungkin mengandungi lebih banyak antioksidan daripada teh hijau. Tidak ada yang salah dengan mendapatkan lebih banyak antioksidan di dalam badan anda. Mereka sentiasa akan memberi manfaat kepada kesihatan anda secara keseluruhan.

Selain itu, anda akan mendapat beberapa vitamin penting yang anda perlukan juga.

Kombucha

Kombucha adalah satu lagi versi teh hitam. Ia ditapai dengan bakteria, yis, dan gula.

Faedah kesihatan kombucha akan jauh lebih banyak daripada manfaat kesihatan yang anda dapat dapatkan dari kopi.

Jika anda ingin membuat kombucha anda sendiri, anda perlu berhati-hati kerana risiko yang terlibat. Walau bagaimanapun, anda boleh membeli kombucha yang anda tahu selamat dan gembira dengannya.

Apple Cider Vinegar

Cuka epal tidak akan menjadi minuman rasa terbaik yang pernah anda miliki, mungkin pernah dalam hidup anda.

Walau bagaimanapun, sesuatu seperti ini benar-benar akan membuatkan anda bangun.

Terdapat banyak sebab yang berbeza mengapa cuka epal harus dimasukkan ke dalam rutin pagi anda. Satu sebab, khususnya, cuka epal yang sangat baik untuk penurunan berat badan.

Bangunkan badan anda sambil pada masa yang sama melakukan sesuatu yang dapat membantu anda kehilangan sedikit berat. Siapa yang tidak mahu berbuat demikian?

Kopi Root Dandelion

Sama seperti kopi chicory, kopi root dandelion boleh digunakan dengan cara yang sama seperti pengganti kopi.

Sekiranya anda berasa sangat liar, anda harus cuba mencampurkan root chicory dengan root dandelion dan dapatkan rasa sesuatu yang benar-benar akan membawa tubuh anda ke pagi hari.

Pengganti Kopi Di mana-mana

Pilihan di atas sangat bagus sebagai pengganti kopi. Walaupun sesetengahnya adalah pilihan bebas kafein, mereka akan berkesan apabila ia mempunyai alternatif kopi.

Kesemua mereka agak mudah dibuat. Anda tidak akan memerlukan sebarang kopi segera atau Keurig lagi.

Anda boleh mencium selamat tinggal kopi dan mempunyai alternatif yang sihat untuk kopi sepanjang hayat anda.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Berkaitan

Baca Juga

Tips Dan Cara Terbaik Untuk Menghilangkan Batuk Dengan Cepat

Batuk, demam dan kesakitan boleh menyebabkan banyak kerengsaan dan merosakkan hari anda. Semasa tidur pada waktu malam, dalam mesyuarat, semasa panggilan telefon, semua ini boleh menjadi sangat menjengkelkan sehingga anda ingin melegakan batuk anda secepat mungkin. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan pelbagai ubat dan rawatan di rumah untuk menghilangkan batuk dengan cepat. Batuk sebenarnya

Bolehkah Anda Makan Selepas Tampal Gigi? Tips Mengunyah Selepas Menampal Gigi

Menampal gigi adalah prosedur biasa dalam pergigian. Selepas gigi anda ditampal, anda mungkin merasakan sensitiviti dan kesakitan selama beberapa hari yang boleh mengganggu tabiat makan biasa anda. (1) Kadang-kadang tampalan boleh tercabut atau patah semasa mengunyah. Ianya penting bagi anda untuk mengetahui apa yang harus dimakan dan membetulkan prosedur mengunyah selepas menampal gigi untuk mengelakkan

Apa itu Kunyit Hitam dan kegunaannya ?

Kunyit hitam (Curcuma caesia) juga dikenal sebagai Black zedoary atau Kali haldi adalah ramuan perennial dengan rimpang ungu kebiruan. Ditemui di wilayah Timur Laut India dan Madya Pradesh, ini adalah tumbuhan herba yang kuat dengan beberapa manfaat kesihatan yang luar biasa. Biasanya dijual dalam bentuk segar dan kering, sayangnya ia ‘rare‘ dan mahal. Berita baik

20 Buah dan Sayur-Sayuran Paling Sihat yang Harus Anda Makan Setiap Hari, Menurut Ahli Diet

Tidak ada perkara seperti buah atau sayur yang tidak sihat. Makan pelbagai jenis buah-buahan dan sayur-sayuran akan membantu anda menjalani kehidupan yang lebih lama dan sihat. Tetapi apa sayur-sayuran yang paling sihat? Apa buah yang paling berkhasiat? Penyelidikan menunjukkan bahawa sebilangan buah-buahan dan sayur-sayuran sangat kaya dengan khasiatnya, mereka boleh dianggap sebagai makanan yang paling

2 thoughts on “10 Minuman Boleh Jadi Pengganti Kopi Sekarang”

Leave a Comment