Cara Menurunkan Berat Badan: 5 Langkah Turunkan Berat Dengan Cepat

Apabila anda menetapkan mindset untuk menurunkan berat badan dengan cepat, anda tidak mahu mengambil jalan yang perlahan. Anda ingin mengetahui cara menurunkan berat badan dengan cepat. Anda mahu membuat badan yang anda mahu. Right ?

Anda ingin menurunkan berat badan secepat mungkin dengan cara yang tidak menghantar anda ke hospital.

Menghilangkan lemak jatuh dalam ketegori pengetahuan.

That’s it.

Saya tahu ia kedengaran bodoh tetapi ia benar. Sebaik sahaja anda memahami badan anda dan bagaimana untuk menurunkan berat badan, ia menjadikannya lebih mudah untuk membuat keputusan mengenai gaya hidup anda.

Masalahnya ramai orang yang telah mencuba banyak perkara berbeza yang semua bertentangan antara satu sama lain dan ketika mereka tidak melihat hasil yang mereka inginkan mereka berfikir ianya mustahil untuk menurunkan berat badan.

Hey, ianya tidak mustahil untuk menurunkan berat badan dengan cepat jika anda mengambil langkah yang betul. Jadi, apa yang membuat penurunan berat badan cepat?

Bagaimana pula dengan kehilangan 10 kilo dalam 7 hari? Itu kedengaran agak hebat!

Jika anda fikir ianya mustahil anda berfikir tentang perkara ini salah.

Pertama, anda perlu positif!

Cara Menurunkan Berat Badan: 5 Langkah Turunkan Berat Dengan Cepat 1

Kedua, ia tidak mustahil kerana salah satu perkara pertama yang akan anda pelajari adalah untuk menghentikan anda dari mensabotaj badan anda.

Anda mungkin telah diberitahu bahawa anda harus menurunkan berat badan secara perlahan-lahan.

Sebab mengapa orang memberitahu anda ini adalah kerana mereka berfikir bahawa jika anda menurunkan berat badan dengan cepat, anda melakukannya dengan cara yang merugikan tubuh anda. Dalam post ini tiada apa-apa yang akan berbahaya kepada anda dan tidak ada yang voodoo.

Anda tidak akan diberitahu untuk mengambil bil pembakar lemak yang menjamin anda selama 5 hari akan datang.

Sebaliknya, saya akan berkongsi 5 langkah dengan anda untuk menurunkan berat badan dengan pantas. Ini bukanlah langkah-langkah yang anda boleh skip satu satu. Hanya bayangkan ini seperti yang tertulis dalam batu.

Jika anda membuat keputusan untuk tidak mengikutinya, maka itu dari anda.

Mengapa Menurunkan Berat Badan dengan Cepat Baik untuk Anda?

Sebelum kita masuk ke langkah-langkah saya ingin meluangkan masa untuk menjawab soalan ini. Penurunan berat badan dengan cepat mempunyai beberapa manfaat yang perlu anda pertimbangkan.

1. Melakukan Lebih Banyak dalam Jangka Pendek untuk Mencapai Lebih Banyak dalam Jangka Panjang

Kajian telah menunjukkan bahawa mereka yang menurunkan berat badan paling berat dalam diet 2-4 minggu pertama mempunyai keputusan penurunan berat badan terbesar pada tahun berikutnya.

Jadi itu bermakna kehilangan berat badan dalam jangka pendek mempunyai kesan positif terhadap keputusan jangka panjang.

2. Ia Mengekalkan Anda Bermotivasi

Cara Menurunkan Berat Badan: 5 Langkah Turunkan Berat Dengan Cepat 2

Okay, saya tidak tahu apa yang dia pandang dan saya tidak mengharapkan anda menggunakan skala yang hanya didapati di pejabat doktor, tetapi itu bukanlah isunya.

Anda tahu apa salah satu perkara yang paling buruk apabila anda cuba menurunkan berat badan? Tidak benar-benar kehilangan berat badan!

Inilah sebabnya mengapa orang yang cuba memakan makanan akan mencuba antara 3 hingga 4 diet yang berbeza setahun. Seolah-olah tiada berkesan jadi mereka terus mencari!

Apabila anda tidak mendapat keputusan ia boleh menyebabkan anda kecewa dan boleh membunuh motivasi anda sepenuhnya.

Apabila anda mendapat keputusan, anda mahu mengekalkan momentum tersebut.

Fikirkan mengenainya. Anda berada dalam program penurunan berat badan yang biasanya bermaksud anda perlu mengubah rutin anda. Mungkin anda suka rutin anda kerana anda terus melakukannya jadi jika anda akan mengubahnya, ianya seharusnya untuk sesuatu yang berkesan.

Sekiranya ia tidak berkesan, anda akan kembali ke rutin lama anda yang tidak berfungsi untuk anda sama ada, tetapi sekurang-kurangnya ia adalah sesuatu yang anda suka.

Sekarang bayangkan rutin baru anda mula menunjukkan hasil dalam 3 hari. Apa yang anda fikir akan berlaku kemudian? Anda bangun sedikit lebih banyak daripada biasa. Anda tidak mempunyai masalah mengabaikan cupcake yang lazat di tempat kerja.

Mengapa?

Kerana semuanya berkesan untuk anda.

Apabila anda melihat hasil, lebih mudah untuk kekal bermotivasi dan tetap dengan rutin baru. Apabila anda tidak melihat hasilnya, anda bertanya pada diri sendiri apakah maksudnya?

Kurangkan berat badan lebih cepat, terus bermotivasi lebih lama.

3. Tiada siapa yang mati akibat kehilangan berat badan dengan cepat

Kita tidak bercakap mengenai perkara-perkara yang melampau yang dilakukan oleh petinju dan UFC fighter dengan badan mereka, tetapi adakah anda pernah mendengar seseorang mati kerana cuba menurunkan berat badan secara cepat dengan cara yang bertanggungjawab?

Ia hanya tidak berlaku!

Walau bagaimanapun, berapa ramai orang yang mati akibat kelebihan berat badan? Anda tidak perlu google kerana saya akan memberitahu anda.

100,000 setahun.

Terdapat lebih daripada 100,000 kematian berkaitan obesiti setahun hanya di Malaysia sahaja. Ia adalah wabak.

Berfikir bahawa kehilangan berat dengan cepat adalah perkara yang buruk adalah perkara yang gila untuk difikirkan. Tiada kaedah yang akan anda pelajari di bawah akan merosakkan badan anda sama ada dari segi nutrien yang diperlukan sehingga tidak ada rasa takut untuk menurunkan berat badan dengan cepat.

Satu-satunya yang harus ditakutkan ialah tidak bermula sama sekali.

Kini tiba masanya untuk menjawab soalan bagaimana saya boleh menurunkan berat badan dengan cepat?

Cara Tercepat untuk Menurunkan Berat Badan: 5 Langkah

Sekarang, hanya kerana terdapat 5 langkah tidak bermakna ini akan menjadi mudah. Secara teorinya, semua ini haruslah mudah, tetapi itulah cara kebanyakan orang mendekati perkara-perkara ini.

Langkah-langkah ini bukan mukjizat tetapi mereka berkesan jika anda menggunakan pada diri anda.

Pelan yang digariskan di sini:

  • Dapatkan makanan yang lebih baik supaya anda tidak mengalami kambuh lemak
  • Membantu anda menurunkan berat badan dengan cepat, tanpa rasa lapar
  • Meningkatkan kesihatan metabolik anda
  • Membantu anda mencapai tidur yang lebih baik
  • Dapatkan anda tersenyum lebih dalam cermin

Langkah 0 adalah memahami bahawa semua ini adalah terletak pada anda.

Ya, saya masukkan langkah 0 kerana ianya penting. Jika anda mahu membuatnya berlaku, anda boleh membuatnya berlaku.

Baiklah, kini sudah tiba masanya untuk menjawab soalan bagaimana saya boleh menurunkan berat badan dengan cepat?

1. Potong Gula

Cara Menurunkan Berat Badan: 5 Langkah Turunkan Berat Dengan Cepat 3

Apakah cara paling cepat untuk menurunkan berat badan?

Itu mungkin soalan utama yang semua orang tanyakan dan jawapannya adalah dengan memotong gula. Saya tidak mahu mengatakan memotong karbohidrat kerana ia boleh menjadi lebih sulit daripada tidak lagi dapat makan gula-gula.

Karbohidrat adalah apa yang digunakan oleh tubuh anda untuk tenaga (dengan menganggap anda bukan pembakar lemak pada diet rendah karbohidrat seperti diet keto). Ia berbuat demikian dengan memecahkan karbohidrat ke glikogen yang merupakan sumber mudah bahan api untuk digunakan oleh tubuh anda.

Masalahnya ialah jika anda tidak membakar glikogen dengan cukup cepat badan anda akan menyimpannya sebagai lemak. Maaf, saya tidak patut mengatakan “menyimpannya” kerana ia berbunyi seperti ia akan menariknya keluar dari rak kemudian.

Itu bukan isunya.

Sebaliknya, badan anda meletakkannya seperti tabung yang berharap ia tumbuh dan menjadi lebih berharga. Analogi yang buruk tetapi kita akan gunakannya.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang karbohidrat maka periksa panduan mudah kami untuk karbohidrat.

Untuk memulakan plan penurunan berat badan dengan cepat anda perlu melakukan detox karbohidrat. Anda perlu membuang semua bahan karbohidrat buruk dari badan anda. Ini tidak ada kaitan dengan kalori. Ia berkaitan dengan roti yang anda hilangkan dalam 3 saat.

Melakukan detox karbohidrat akan mengurangkan pengambilan kalori anda dan memaksa badan anda untuk mengeluarkan apa-apa berat air berlebihan. Jangan terkejut jika keputusan ini menurunkan berat badan 5-8 kilo pada minggu pertama.

Mengapa?

Menurunkan tahap insulin anda bermakna buah pinggang anda dapat menyingkirkan apa-apa natrium dan air berlebihan. Ini membantu mengurangkan berat air yang kental dan tidak perlu (1, 2).

Ini juga sebab mengapa ramai orang mendapat berat badan dengan cepat selepas mereka makan spageti.

Tambahan, terutama mereka yang terdedah kepada kencing manis, ia akan membantu untuk menetapkan semula tahap insulin badan anda dan menjadi lebih sensitif terhadap karbohidrat apabila anda membawa mereka kembali ke dalam diet anda.

Apa? Adakah anda fikir anda telah selesai dengan karbohidrat selama-lamanya? Psh, tidak ada orang yang pernah selesai dengan karbohidrat selama-lamanya.

Semasa melakukan proses ini, anda mungkin juga mendapati bahawa tubuh anda memasuki keadaan ketosis. Apa yang mengikut adalah yang biasa dikenali sebagai keto flu. Anda mungkin mengalami sakit kepala dan gejala seperti selesema yang lain selama beberapa hari. Perkara gila berlaku apabila anda mula mengeluarkan toksin dari badan anda dan menetapkannya semula.

Jadi ya, jika anda mencari cara paling cepat untuk menurunkan berat badan, sayangnya, ini bermakna rutin sarapan Roti Mentega perlu keluar dari pintu.

Walau bagaimanapun, jika mengurangkan jumlah karbohidrat yang anda ambil setiap hari adalah perkara susah (boleh difahami), maka hanya bermula dengan gula. Tiada lagi soda atau gula-gula.

Hanya mengambil langkah ini akan membantu anda melihat jumlah penurunan berat badan yang gila.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai memotong gula dari diet harian anda, lihatlah post bagaimana untuk keluar dari ketagihan gula anda.

Satu perkara yang licik tentang karbohidrat ialah mereka melakukan kerja yang baik untuk membuat anda berasa kenyang apabila realiti anda lapar dua jam kemudian. Kita akan membincangkannya lebih lanjut apabila kita melompat ke dalam protein dan lemak yang sihat.

Semak grafik ini dari kajian membandingkan diet rendah karbohidrat dan diet rendah lemak pada wanita yang berlebihan berat badan atau gemuk:

Cara Menurunkan Berat Badan: 5 Langkah Turunkan Berat Dengan Cepat 4

Ringkasan

Memotong gula dan kanji (karbohidrat) daripada diet anda akan mengurangkan selera makan anda, menurunkan tahap insulin anda, dan membantu anda menurunkan berat badan dengan cepat tanpa rasa sakit lapar

2. Tidur Seperti Baby

Pada usia 20-an saya tidak terlalu peduli akan tidur. Saya akan tetap tidur lewat sama ada bekerja, atau gaming. Saya akan mengejar tidur pada waktu pagi dan kemudian memukul rutin semula.

Ia tidak baik sama sekali.

Ramai orang yang cuba menurunkan berat badan cepat gagal melakukannya kerana mereka tidak mendapat tidur yang betul. Ia masuk akal kerana anda tidak benar-benar mengaitkan tidur dengan kehilangan berat badan, tetapi ia adalah masalah yang sangat besar.

Salah satu perkara yang paling teruk untuk mendapatkan kurang tidur adalah bahawa tekad anda mula jatuh. Apabila tekad anda rendah, anda mula membuat keputusan untuk makan makanan yang buruk. Ini adalah satu cerun yang licin kerana jika berfikir bahawa satu Oreo tidak akan memberi kesan hingga akhirnya memakan seluruh pizza.

Tidur yang baik juga memastikan bahawa hormon anda berfungsi dengan baik. Anda tidak mahu membuat hormon anda tidak berfungsi dengan baik kerana ia benar-benar mengganggu semua yang anda telah lakukan untuk anda.

Sudah tentu, memberitahu seseorang untuk mendapatkan tidur lebih atau lebih baik lebih mudah dikatakan daripada dilakukan. Sekiranya anda sedang bergelut, anda boleh melakukan yoga untuk membantu anda tidur.

3. Makan banyak Protein dan Sayuran Rendah Karbohidrat yang dimasak dalam Lemak Berkualiti Tinggi

Okey, jadi anda telah memotong karbohidrat dan mempunyai rancangan hebat untuk mendapatkan tidur malam yang baik, tetapi anda mungkin mahu makan pada satu ketika.

Jadi apa yang anda makan?

Apabila anda melakukan detox anda, anda ingin mengambil jumlah protein yang sihat setiap kali anda mendapatkannya. Sebabnya badan anda perlu mencari sumber tenaga baru kerana anda merosakkan semua gula manis yang anda gunakan.

Protein menjadi sumber tenaga baru.

Nota: Jika anda memasuki fasa ketosis maka lemak akan menjadi sumber tenaga baru anda

Makanan seperti ayam dan telur organik, daging lembu, dan salmon adalah sumber protein yang bagus. Jika anda tidak cuba mengunyah makanan 16 jam sehari kemudian pertimbangkan untuk mencari protein whey yang baik untuk ditambah dalam campuran.

Keseronokan tidak terhenti di sana. Anda akan mahu melindungi makanan ini dalam lemak berkualiti tinggi. Bukan lemak babi, tetapi minyak zaitun tambahan dan minyak kelapa.

Jika anda rasa lemak ini adalah satu perkara yang buruk, anda tersilap besar. Mereka adalah berkat. Bukan sahaja mereka menambah rasa enak untuk makanan anda, tetapi mereka juga menyediakan sumber tenaga untuk tubuh anda.

Pastikan untuk menambah beberapa sayur rendah karbohidrat juga. Jika anda tidak tahu bahawa sayuran adalah sumber karbohidrat maka pastikan anda membaca panduan kami untuk karbohidrat.

Walaupun saya seorang peminat utama dalam diet keto, ia boleh menjadi agak sukar, pada mulanya, bagi orang ramai untuk membiasakan diri dengan resipi yang memuat lemak berbanding protein. Itulah sebabnya di sini saya mencadangkan bahawa anda beralih kepada protein sebagai sumber tenaga anda untuk membuat perkara lebih mudah.

Sebagai contoh, lebih mudah untuk mendapatkan ayam rotisserie dari kedai dan membuat makanan dari itu berbanding untuk mengetahui bagaimana untuk memasukkan lebih banyak keju, krim sebat berat, dan alpukat ke dalam campuran.

Anda mungkin bimbang memasak apa-apa dalam lemak yang sihat tetapi jangan tertipu. Lemak yang sihat sebenarnya boleh membantu anda kehilangan lemak badan. Ia berbunyi bodoh tetapi ia benar.

4. Latihan anaerobik 3x setiap minggu

Cara Menurunkan Berat Badan: 5 Langkah Turunkan Berat Dengan Cepat 5

Ini adalah langkah yang rumit kerana akal sehat memberitahu anda bahawa anda perlu bersenam semasa diet dan pada satu ketika, anda sepatutnya. Ia tidak sepatutnya berlaku apabila anda melalui detoks kerana badan anda menyesuaikan dan agak sukar untuk meyakinkan fikiran anda untuk makan secara berbeza dan memulakan rutin senaman baru.

Kerana detox karbohidrat, anda sudah akan kehilangan berat badan supaya anda mahu mengekalkan momentum itu. Working out memerlukan tubuh anda membakar melalui sumber tenaga dan kerana badan anda masih menyesuaikan yang biasanya bermakna bahawa jika anda bekerja sekarang donat akan kelihatan lebih sedap di mata kemudian.

Walau bagaimanapun, sebaik sahaja anda selesai dengan detoks anda, anda boleh mula memasukkan beberapa latihan kerana anda akan mula makan karbohidrat lagi. Sebab mengapa anda mengambil pendekatan ini ialah anda ingin menghalang sesuatu yang dipanggil regulasi turun metabolisme.

Apakah itu? Soalan yang sangat baik!

Ia adalah ketika kadar metabolisme tubuh anda melambatkan kerana anda makan makanan yang kurang. Anda ingin memasukkan senaman dalam rejimen anda supaya ia tidak terus melambatkan dan yang diperlukan hanyalah 3x seminggu.

Jenis latihan yang terbaik yang boleh anda lakukan untuk ini menurut pendapat saya adalah latihan litar.

Fakta perkara itu, tidak kira apa yang anda cuba lakukan dengan tubuh anda, aktiviti fizikal selalu menjadi idea yang baik. Otot yang paling penting dalam badan anda adalah hati anda dan apabila anda melakukan aktiviti fizikal, anda membantu dengan sangat baik.

5. Fokus pada Kualiti Makanan Anda

Mengetahui bagaimana untuk membaca label makanan adalah penting, tetapi anda tidak mahu berhenti hanya mengurangkan makanan anda ke nombor. Anda mahu badan anda menikmati semua yang anda makan dan anda mahu berasa gembira dengannya nanti.

Masalah dengan mengurangkan makanan hanya kepada nombor adalah bahawa anda boleh mencari cara yang licik untuk mendapatkan kotak biakut chocolate ke dalam diet harian anda jika anda tidak berminat dengan perkara lain.

Tetapi bagaimana biskut-biskut itu akan membuatkan anda berasa? Walaupun mereka boleh membantu anda mencapai had karbohidrat harian, mereka menyediakan nutrien lain yang diperlukan oleh badan anda?

Junk food jarang memberi anda apa-apa yang anda perlukan.

Satu kemenangan mindset yang besar untuk anda akan berlaku apabila anda boleh berhenti memikirkan hanya rasa makanan dan juga mula memikirkan bagaimana ia akan membuat anda merasa kemudian.

Hampir semua yang baik yang saya suka makan adalah buruk bagi saya mengakibatkan saya merasa lebih buruk kemudian.

Tiada apa yang berlaku

Sekiranya anda mengikuti langkah-langkah ini dan tiada apa apa hasil berlaku maka ada kemungkinan anda memakan makanan terlalu banyak. Sayuran rendah karbohidrat adalah bagus untuk dimakan tetapi jika anda memakan 50 kilogram bernilai sehari, anda tidak boleh mengharapkan kehilangan berat badan.

Jika anda tidak melihat apa-apa keputusan maka ia menjadi masa untuk mengira kalori anda. Ia cukup sukar untuk dimakan lebih banyak daripada kiraan kalori harian anda, tetapi itu tidak mustahil.

Asas penurunan berat badan didasarkan pada formula yang mudah dan itu adalah untuk membakar lebih banyak kalori daripada yang anda makan dalam sehari.

Ia berbunyi klise, tetapi cara terbaik untuk menurunkan berat badan adalah dengan berhenti makan sesuatu yang akan menyebabkan anda mendapat berat badan daripada kehilangannya. Badan anda hanya perlu sejumlah kalori setiap hari untuk ditolak dan jika anda makan perkara yang memberi anda lebihan kalori, maka anda akan menghadapi masalah.

4 Lagi Tips Berat Badan untuk Membantu Anda

Seperti yang mereka katakan, terdapat lebih daripada satu cara untuk mengupas kulit bawang. Itu tidak betul tapi mari kita bergulung dengannya. Berikut adalah beberapa tips penurunan berat badan untuk membantu anda dalam perjalanan anda.

  • Elakkan minuman manis. Anda akan terkejut dengan berapa banyak minuman mengandungi gula. Ia tidak masuk akal! Seperti yang sudah anda pelajari, gula adalah perkara paling menggemaskan yang anda boleh makan dan lebih mudah mengonsumsi gula apabila anda meminumnya kerana ia tidak mengisi anda.
  • Minum kopi atau kopi anti peluru. Kopi anti peluru dimuatkan dengan lemak untuk bukan sahaja mengisi anda, tetapi memberikan anda tenaga yang diperlukan untuk mengatasi hari anda.
  • Makan perlahan-lahan. Nikmati apa yang anda makan. Otak anda memerlukan masa untuk mengejar perut anda sehingga makan makanan perlahan-lahan memberikan masa otak anda untuk menyedari bahawa anda sebenarnya penuh.
  • Dapatkan tidur yang baik. Ini mungkin hujung yang paling penting. Mendapat tidur yang baik membolehkan badan anda melakukan perkara-perkara yang anda mahu lakukan dan ia juga membantu dengan membuat keputusan anda pada hari berikutnya. Berapa kali anda makan makanan buruk semata-mata kerana anda letih dan tidak mahu melakukan apa-apa lagi?

Cara Terbaik untuk Kurangkan Berat Badan

Cara “terbaik” untuk menurunkan berat badan adalah dengan cepat …. Puasa boleh menjadi cara terbaik untuk menurunkan berat badan kerana anda menyebabkan tubuh anda membakar apa yang sudah ada untuk mencari tenaganya dan bukannya memudaratkannya dengan tenaga luaran.

Malangnya, puasa bukan untuk semua orang. Syukurlah, terdapat banyak jenis puasa yang anda boleh cuba dan mencari yang terbaik untuk anda.

Selain daripada penurunan berat badan, puasa mempunyai sejumlah manfaat hebat lain dan anda dapat mencarinya dalam artikel manfaat puasa. Puasa berselang seli (intermittent fasting) telah ditunjukkan dapat melakukan perkara-perkara yang indah untuk badan anda seperti tekanan darah rendah dan meningkatkan kadar anda membakar lemak.

Melakukan apa-apa jenis pelan diet yang terhad kalori akan membantu anda menurunkan berat badan tetapi itu tidak bermakna ia akan menjadi menyeronokkan. Seluruh berat badan yang paling penting dan menghindarinya adalah kenikmatan jadi sila menikmati makanan anda.

Cara Menurunkan Berat Badan: 5 Langkah Turunkan Berat Dengan Cepat 6

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Berkaitan

Baca Juga

Tips Dan Cara Terbaik Untuk Menghilangkan Batuk Dengan Cepat

Batuk, demam dan kesakitan boleh menyebabkan banyak kerengsaan dan merosakkan hari anda. Semasa tidur pada waktu malam, dalam mesyuarat, semasa panggilan telefon, semua ini boleh menjadi sangat menjengkelkan sehingga anda ingin melegakan batuk anda secepat mungkin. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan pelbagai ubat dan rawatan di rumah untuk menghilangkan batuk dengan cepat. Batuk sebenarnya

Cara Menjaga Kebersihan Diri Agar Kekal Sihat

Kesihatan adalah perkara yang sangat dititikberatkan hari ini, terutamanya dengan pandemik covid-19. Oleh kerana orang mencari cara untuk menjaga keselamatan diri dan orang tersayang daripada bakteria dan kuman, fokus pada kebersihan diri adalah yang terpenting.Selain itu, bukan sahaja kebersihan diri baik untuk tubuh anda, tetapi juga bagus untuk harga diri anda. Artikel ini memperincikan tentang

10 Makanan Yang Membakar Lemak Semasa Anda Tidur

Entri ini adalah mengenai makanan yang membakar lemak semasa anda tidur sehingga anda dapat menurunkan berat badan dengan lebih cepat. Sekiranya anda tertanya-tanya apa yang harus dimakan pada waktu malam untuk menurunkan berat badan, teruskan membaca! Mahu cepat dan ingin mengetahui cadangan nombor 1 makanan terbaik untuk dimakan pada waktu malam yang menurunkan berat badan?

5 Petua Menjaga Bibir Anda Agar Sihat dan Merah Jambu

Tidak kira sama ada perempuan atau lelaki, siapa yang tidak menginginkan bibir cantik yang berwarna merah jambu dan licin. Sebilangan orang cukup bernasib baik untuk mewarisi dari ibu bapa mereka atau rahmat Tuhan tetapi bagi sesetengah orang, ia masih menjadi mimpi. Tetapi ini tidak lagi berlaku; dalam artikel ini, saya akan mendedahkan cara menjaga bibir

3 thoughts on “Cara Menurunkan Berat Badan: 5 Langkah Turunkan Berat Dengan Cepat”

Leave a Comment