10 Makanan Yang Membakar Lemak Semasa Anda Tidur

Entri ini adalah mengenai makanan yang membakar lemak semasa anda tidur sehingga anda dapat menurunkan berat badan dengan lebih cepat. Sekiranya anda tertanya-tanya apa yang harus dimakan pada waktu malam untuk menurunkan berat badan, teruskan membaca!

Mahu cepat dan ingin mengetahui cadangan nombor 1 makanan terbaik untuk dimakan pada waktu malam yang menurunkan berat badan?

Cubalah resipi mudah ini untuk belahan pisang kurus yang dibuat dengan yogurt Yunani. Makanan ringan pembakar lemak tidur sederhana ini menggabungkan banyak manfaat makanan penurunan berat badan yang luar biasa dalam senarai ini.

  • 1 belahan pisang masak
  • 1/2 cawan yogurt Yunani tanpa lemak
  • Beri segar
  • Sedikit sirap maple atau madu untuk rasa manis (pilihan)
10 Makanan Yang Membakar Lemak Semasa Anda Tidur 1

Oleh itu, cubalah pisang pembakar lemak ini sebelum tidur dan beritahu kami bagaimana anda menyukainya! Sekiranya anda masih mencari lebih banyak idea mengenai apa yang harus dimakan pada waktu malam untuk menurunkan berat badan, teruskan membaca!

Salah satu perkara terburuk yang boleh anda lakukan untuk badan anda adalah dengan tidur berlapar. Walaupun anda mungkin menganggapnya adalah idea yang baik dan akan membantu menurunkan berat badan, ternyata ia boleh mendatangkan lebih banyak keburukan daripada kebaikan.

Tetapi itu tidak bermakna anda boleh makan apa sahaja dan masih membakar lemak ketika tidur. Oleh itu, jika anda ingin mengetahui makanan enak mana yang mempercepat metabolisme tanpa mengganggu tidur anda, teruskan membaca.

Kehilangan berat badan dan kehilangan lemak disebabkan oleh kekurangan kalori, tetapi ada makanan tertentu yang dapat meningkatkan metabolisme anda, terutamanya ketika anda sedang tidur dan hari ini saya ingin berkongsi dengan anda senarai makanan termogenik teratas yang memerlukan badan anda bekerja lebih untuk membakarnya dan oleh itu dapat membantu mengurangkan berat badan.

10 Makanan Yang Membakar Lemak Semasa Anda Tidur 2

Adakah anda membakar lemak semasa anda tidur?

Semasa badan anda memasuki tidur REM, anda mula membakar lebih banyak kalori (dan jika anda sudah kekurangan kalori, anda akan mula membakar lemak). Oleh itu, semakin lama anda tidur, semakin banyak kalori yang akan anda bakar.

Walaupun tidur lebih banyak bukanlah pil ajaib untuk membakar lemak dan menurunkan berat badan, telah terbukti bahawa tidak cukup tidur akan menyebabkan kenaikan berat badan dan peningkatan cravings.

Berapa banyak kalori yang anda bakar dengan tidur selama 8 jam?

Jumlah kalori yang anda bakar semasa tidur bergantung pada berat badan anda. Rata-rata, seseorang akan membakar sekitar 68-91 kalori per kilo berat badan mereka untuk setiap jam tidur. Ini bermaksud seorang individu dengan berat 68 kilo akan membakar 544 kalori semasa tidur selama 8 jam.

Untuk mengira jumlah kalori yang akan anda bakar selama 8 jam tidur, gunakan kalkulator ini.

Bagaimana meningkatkan metabolisme semasa anda tidur?

Untuk meningkatkan metabolisme semasa anda tidur, anda perlu menjadikan badan anda lebih banyak kerja semasa berehat. Terdapat banyak cara untuk meningkatkan metabolisme semasa anda tidur, termasuk jisim otot yang lebih tinggi, menjaga suhu di bilik tidur anda rendah sehingga badan anda harus bekerja lebih banyak untuk menjaga suhunya dan makan makanan berprotein tinggi, rendah kalori sebelum tidur.

Apa yang harus anda makan sebelum tidur untuk mengurangkan lemak?

Terdapat begitu banyak makanan yang boleh anda makan sebelum tidur untuk membantu menurunkan berat badan. Makanan dengan kandungan kalori yang rendah dan kandungan serat, protein yang tinggi adalah optimum untuk dimakan sebelum tidur agar meningkatkan keupayaan semula jadi tubuh anda untuk membakar kalori semasa anda tidur.

Apa buah yang terbaik untuk dimakan sebelum tidur untuk membakar lemak?

Buah pembakar lemak kegemaran saya sebelum tidur adalah buah kiwi! Buah kiwi keseluruhan mengandungi hanya 45 kalori dan mempunyai Vitamin C sangat tinggi. Oleh kerana satu kiwi kecil mengandungi serat 2g, mereka sangat baik untuk membantu pencernaan dan mengurangkan keradangan.

Berikut adalah 10 makanan terbaik yang membakar lemak pada waktu malam:

1. String Cheese

10 Makanan Yang Membakar Lemak Semasa Anda Tidur 3

Adakah string cheese baik untuk hilangkan lemak?

String cheese bukan sahaja sangat enak, tetapi juga dapat membantu mengurangkan lemak. Ia rendah kalori (kebanyakan jenama string cheese mengandungi kurang daripada 80 kalori setiap hidangan) dan tinggi protein. String cheese juga tidak mengandungi karbohidrat, yang bermaksud bagus untuk makan keto sebelum tidur.

Dipercayai bahawa kadar metabolisme anda meningkat apabila anda makan cukup kalsium dan kerana string cheese mengandungi 200mg setiap hidangan, itu adalah bom kalsium seukuran makanan ringan yang sempurna.

2. Almond

10 Makanan Yang Membakar Lemak Semasa Anda Tidur 4

Adakah almond pembakar lemak? Menurut kajian yang dilakukan oleh Journal of the American Heart Association, makan hanya 1.5 ons (40 gram) almond sehari, bersama dengan gaya hidup sihat dan aktif, boleh menyebabkan penurunan kadar kolesterol jahat, peningkatan profil lipid anda dan penurunan berat badan yang lebih besar.

3. Avocado

10 Makanan Yang Membakar Lemak Semasa Anda Tidur 5

Avocado adalah makanan super yang terkenal. Ia benar-benar tinggi lemak dan rendah karbohidrat, menjadikannya tambahan sempurna bagi semua orang dalam diet ketogenik. Avocado juga kaya akan serat yang bermaksud menjadikan anda kenyang lebih lama dan anda tidak akan bangun kelaparan.

Sekiranya anda tidak terlalu suka makan avocado, cuba buat guacamole yang enak atau campurkan dengan makanan pembakar lemak seterusnya dalam senarai: Cottage Cheese.

Avocado sebelum tidur dengan serius dapat membantu menurunkan berat badan jadi mengapa tidak mencuba menambahkannya ke dalam diet anda sekarang?

4. Cottage Cheese

10 Makanan Yang Membakar Lemak Semasa Anda Tidur 6

Penyelidikan oleh British Journal of Nutrition telah menunjukkan bahawa makan cottage cheese penuh lemak sebelum tidur dapat membantu menurunkan berat badan. Sebabnya ialah cottage cheese sangat tinggi protein yang membebaskan tubuh secara perlahan dan membantu memulihkan dan membina jisim otot semasa anda tidur.

Cottage cheese hanya mengandungi 2.7g karbohidrat bersih per 100 gram menjadikannya makanan ringan pembakar lemak yang mesra keto yang juga sangat murah untuk dibeli.

Cottage cheese biasa boleh terasa agak hambar, untuk menjadikannya lebih enak, cuba tambahkan sedikit, garam, lada, dan timun untuk makanan ringan yang lazat.

5. Buah Sitrus terutamanya limau gedang

10 Makanan Yang Membakar Lemak Semasa Anda Tidur 7

Buah sitrus membantu meningkatkan kadar metabolisme anda buat sementara waktu yang menjadikan badan anda membakar lemak dengan lebih cepat. Walaupun semua buah sitrus mempunyai manfaat membakar lemak, yang terbaik dimakan khusus untuk menurunkan berat badan adalah limau gedang.

Limau gedang juga membantu mengatur kadar gula dalam darah yang menjadikannya lebih mudah untuk mengelakkan keinginan untuk makanan manis manis.

6. Lentil

10 Makanan Yang Membakar Lemak Semasa Anda Tidur 8

Lentil yang dimasak adalah sumber serat yang hebat (mengandungi 9 gram serat per 1/2 cawan lentil hijau) yang bermaksud ia akan membuat anda kenyang lebih lama. Ia juga mengandungi jumlah protein yang sangat tinggi, menjadikannya pengganti daging dan unggas jika anda seorang vegetarian.

Menurut kajian selama 18 bulan, sukarelawan yang meningkatkan pengambilan lentil kehilangan lebih banyak berat badan dan terutama lemak perut daripada mereka yang tidak mengambil banyak lentil.

7. Telur

Telur sangat penting bagi sesiapa yang ingin menurunkan berat badan. Bukan sahaja mereka rendah kalori, dengan kurang daripada 80 kalori setiap telur, mereka juga memiliki protein (kira-kira 6 gram protein per telur keseluruhan) dan leucine asid amino.

Leucine adalah asid amino penting yang membantu tubuh anda meningkatkan jisim ototnya dengan membantu sintesis protein dan meningkatkan kadar metabolisme anda dengan mempunyai peratusan otot yang lebih tinggi.

Tidak tahan makan telur biasa? Cubalah resipi telur sederhana ini yang bukan sahaja sangat enak tetapi juga rendah kalori dan mudah dibuat untuk snek cepat yang akan mencairkan lemak semasa anda tidur.

8. Yogurt Yunani

10 Makanan Yang Membakar Lemak Semasa Anda Tidur 9

Yogurt penuh lemak adalah sumber protein, probiotik, dan lemak sihat. Kajian menunjukkan bahawa makan tiga hidangan yogurt sehari boleh menyebabkan penurunan berat badan meningkat.

Oleh itu, nikmati sekitar 170g yogurt Yunani biasa sebelum tidur untuk meningkatkan keupayaan badan anda untuk membakar lebih banyak lemak.

9. Ayam

Ada sebab mengapa ayam muncul dalam banyak makan malam ketogenik. Ayam bukan sahaja sangat murah dan senang dihidang, tetapi juga penuh dengan protein.

Kaedah terbaik untuk menikmati dada ayam dan memanfaatkan manfaat pembakaran lemak dengan memanggangnya. Dengan cara itu anda mengekalkan semua nutrien tanpa menambahkan tambahan karbohidrat atau lemak tinggi ke dalamnya.

10. Blueberries

Hidangan blueberry 100 gram mengandungi hanya 57 kalori dan 2.4g serat makanan, menjadikannya makanan ringan rendah kalori. Kajian yang dilakukan pada tikus makmal mendapati bahawa blueberry membantu mereka kehilangan lemak perut dan menurunkan kolesterol mereka.

11. Timun

Timun adalah salah satu sayur-sayuran berkalori rendah di luar sana, ia mengandungi hanya 15 kalori per 100 gram dan mengandungi terutamanya air, menjadikan anda kenyang dan puas.

Adakah timun baik untuk anda? Walaupun timun mempunyai profil makro yang sangat baik, ia agak berisiko dimakan sebelum tidur. Oleh kerana mereka mengandungi begitu banyak air, mereka boleh mengganggu tidur anda dan memaksa anda untuk sering bangun menggunakan bilik mandi.

12. Ceri

Ceri adalah salah satu buah terbaik untuk dimakan pada waktu malam untuk menurunkan berat badan kerana ia sangat tinggi melatonin, hormon yang mendorong tidur. Oleh kerana kita tahu bahawa tidur nyenyak sangat penting untuk menurunkan berat badan, anda harus mempertimbangkan untuk menambahkan beberapa ceri atau jus ceri tanpa gula ke dalam diet anda.

13. Teh Hijau

10 Makanan Yang Membakar Lemak Semasa Anda Tidur 10

Walaupun ini bukan makanan, tetapi minuman, saya masih mahu menambahkan teh hijau ke dalam senarai kerana ini adalah kaedah kegemaran saya sepanjang masa untuk mencairkan lemak semasa tidur.

Secawan teh hijau tanpa kafein adalah minuman yang sesuai untuk diminum sebelum tidur untuk membakar lemak ketika tidur. Teh hijau sangat termogenik dan dapat mempercepat metabolisme anda.


Semoga anda mendapat beberapa idea yang baik untuk makanan yang dimakan untuk meningkatkan metabolisme semasa anda tidur.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Berkaitan

Baca Juga

Apa itu Kunyit Hitam dan kegunaannya ?

Kunyit hitam (Curcuma caesia) juga dikenal sebagai Black zedoary atau Kali haldi adalah ramuan perennial dengan rimpang ungu kebiruan. Ditemui di wilayah Timur Laut India dan Madya Pradesh, ini adalah tumbuhan herba yang kuat dengan beberapa manfaat kesihatan yang luar biasa. Biasanya dijual dalam bentuk segar dan kering, sayangnya ia ‘rare‘ dan mahal. Berita baik

Cara Menjaga Kebersihan Diri Agar Kekal Sihat

Kesihatan adalah perkara yang sangat dititikberatkan hari ini, terutamanya dengan pandemik covid-19. Oleh kerana orang mencari cara untuk menjaga keselamatan diri dan orang tersayang daripada bakteria dan kuman, fokus pada kebersihan diri adalah yang terpenting.Selain itu, bukan sahaja kebersihan diri baik untuk tubuh anda, tetapi juga bagus untuk harga diri anda. Artikel ini memperincikan tentang

20 Buah dan Sayur-Sayuran Paling Sihat yang Harus Anda Makan Setiap Hari, Menurut Ahli Diet

Tidak ada perkara seperti buah atau sayur yang tidak sihat. Makan pelbagai jenis buah-buahan dan sayur-sayuran akan membantu anda menjalani kehidupan yang lebih lama dan sihat. Tetapi apa sayur-sayuran yang paling sihat? Apa buah yang paling berkhasiat? Penyelidikan menunjukkan bahawa sebilangan buah-buahan dan sayur-sayuran sangat kaya dengan khasiatnya, mereka boleh dianggap sebagai makanan yang paling

5 Petua Menjaga Bibir Anda Agar Sihat dan Merah Jambu

Tidak kira sama ada perempuan atau lelaki, siapa yang tidak menginginkan bibir cantik yang berwarna merah jambu dan licin. Sebilangan orang cukup bernasib baik untuk mewarisi dari ibu bapa mereka atau rahmat Tuhan tetapi bagi sesetengah orang, ia masih menjadi mimpi. Tetapi ini tidak lagi berlaku; dalam artikel ini, saya akan mendedahkan cara menjaga bibir

Leave a Comment